Esmee ter haar pakt het goud!


13-03-2017

Zaterdag 11 maart vonden de voorrondes 6de divisie plaats in Losser. Twaalf meiden van de selectie van GV Excelsior probeerden een plek te bemachtigen voor de finale.

Tijdens de eerste Ronde waren de allerjongsten aan de beurt. Het was de eerste wedstrijd voor de meisjes en natuurlijk was er wat gezonde spanning aanwezig. Ze hebben allemaal een super wedstrijd geturnd. Anna ten Have greep net naast een podiumplek en behaalde een vierde plek. Anouk Bulten werd 10de en Floor Toornstra eindigde op een mooie 12de plek. Alle 3 de dames zijn door naar de finale. Op de andere baan was Imke Morsink aan het turnen. Na hard trainen liet ze een mooie sprong zien. Helaas viel ze een paar keer van de balk, wat haar veel punten kostte. Imke behaalde een 16de plek en gaat via de play off proberen om alsnog een plekje in de finale te bemachtigen.

In ronde 2 waren we ook op beide banen aanwezig. Aan de ene kant lieten Elle Bohmer en Erin Wezemer hun oefeningen zien. Wat zijn ze vooruit gegaan, vergeleken met vorig jaar. Erin pakte ook net geen medaille, en werd vierde. Elle behaalde een mooie 10de plek en met deze mooie resultaten hebben zij ook een ticket verdiend voor de finale. Aan de andere kant waren de jeugd meiden aan de beurt. De sprong en brug ging allemaal netjes, maar toen kwam het gevreesde onderdeel: de balk. Esmee ter haar mocht als eerste beginnen op balk en bleef er de gehele oefening op staan! De rest van de onderdelen gingen ook erg goed, waardoor ze naar het podium mocht komen voor de gouden medaille. Haar teamgenootje Sisa Stegink stond naast haar op podium op de tweede plek. Iris Ensink heeft een mooie vijfde plek gehaald en dus ook deze dames gaan door naar de finale.

Tot slot waren de pupillen aan de beurt. Ze begonnen bij de brug, waar ze allemaal een erg strakke oefening hebben laten zien. Op de andere onderdelen werd ook erg netjes geturnd door de meiden. Dit werd beloond met mooie resultaten. Pien Leferink mocht naar het erepodium komen voor de zilveren medaille. Julia Borgstein werd 5de en Jet Megens 6de. Waardoor zij ook allen 3 een plek hebben bemachtigd in de finale.

Het was een succesvolle dag voor alle meiden!

Comments are closed.