8 medailles voor springgroep Excelsior Goor en 2 Overijsselse Kampioenen voor Excelsior Goor!

08-05-2017
Zaterdag 6 mei heeft de finale turnen dames 6e divisie plaatsgevonden Nieuwleusen. Namens Excelsior kwamen er 12 meiden in 4 verschillende categorieën uit.
Elle Bohmer en Erin Wezemer (pupil 1-D3) moesten vroeg uit de veren en mochten de spits afbijten. Deze meiden hebben beide mooie, strakke oefeningen laten zien. Helaas was Elle 2- elementen vergeten op vloer; wat haar veel punten kostte.
Dit resulteerde een 20e plek en Erin behaalde een knappe 5e plaats!
Tijdens de tweede wedstrijd waren de jongste meisjes (instap- D3) en de oudere meiden (jeugd 2- suppl.H) aan de beurt.
Ook deze meiden hebben allen een top- wedstrijd geturnd. Anouk Bulten vergat helaas ook een aantal elementen en werd hierdoor 35e. Anna ten Have greep helaas net naast het podium maar mag trots zijn op haar 4e plaats! Floor Toornstra nam de zilveren medaille in ontvangst. Op 0,05 punt net geen Overijssels Kampioen.
Op de andere baan behaalde Iris Ensink een knappe 12e plaats, Esmee ter Haar een mooie 8e plaats en Sisa Stegink is Overijssels Kampioen in dit niveau!!
Als laatste mochten de pupillen 2- D2 hun turnkunsten laten zien. Ook deze meiden hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Lotte Hollegien haalde een mooie 7e plaats, Jet Megens een knappe 5e plaats, Julia Borgstein mocht helaas net niet het podium op klimmen, ze werd 4e! Pien Leferink nam de gouden medaille in ontvangst en is Overijssels Kampioen in dit niveau!!

En diezelfde zaterdag vonden er in Ede de individuele springwedstrijden voor de senioren plaats. Door het vele succes vorig jaar moesten de meeste meiden een niveau hoger springen.

Lizeth Scholten behaalde in de C-lijn 2 keer de eerste plek, op de onderdelen trampoline pegasus en airtumbling. Romee Wittrock mocht in de C-lijn een zilveren medaille ophalen voor het onderdeel trampoline pegasus. Tevens behaalde zijn in de B-lijn een 2de plek op het onderdeel airtumbling. Irene van de Riet, Britt Willemsen en Tess Bijl grepen helaas naast een podiumplek, maar kijken tevreden terug op de wedstrijd.

's  Middags was het de beurt aan onze enige senior heer, Bjorn Notkamp. Het was voor hem de eerste wedstrijd en die is positief uitgepakt. Bjorn sprong in de B-lijn en pakte maar liefst 4 medailles. Goud op de onderdelen plank pegasus, trampoline pegasus en airtumbling. Hij mocht ook nog naar het erepodium komen voor een zilvere medaille op het onderdeel airtrack.

De trainsters zijn super trots op jullie allemaal!

Comments are closed.