Turnen dames selectie

Turnselectie;

De dames turnselectie is een groep van 18 meiden vanaf 7 jaar, die elke vrijdagmiddag 3 uur trainen. Alle onderdelen van het dames turnen komen hier aan bod. Op balk, vloer, sprong en brug wordt hard getraind en in het voorjaar wordt er deelgenomen aan wedstrijden binnen het district en de provincie van de KNGU.
Om bij de selectie te kunnen moet je geselecteerd worden en alvorens aan de selectie deel te kunnen nemen is er een groep jong talent van waaruit de doorstroom plaats vindt. Hierin wordt samengewerkt met de recreatieve gym (zaterdags) om nieuw talent te werven.

Er gelden enkele vereisten voor deelname aan het jeugdselectieteam dames turnen.
Zo is het verplicht om naast het uur selectietraining ten minste één uur recreatie turnen te beoefenen binnen G.V. Excelsior Goor. Dit vindt iedere zaterdag plaats voor de meisjes, zie lesrooster.
Verder wordt er door de KNGU als eis gesteld dat tijdens wedstrijden uniforme kleding gedragen wordt. Dit is een turnpakje en eventueel gymschoentjes wat ieder lid van het selectieteam zelf aan dient te schaffen. Specifieke informatie hieromtrent hoort ieder selectielid van de hoofdleiding.

Proeflessen
Voor de selectielessen geld geen vrije opgave.
De hoofdleiding van de gym- en turnafdelingen binnen Excelsior houden zelf in de gaten of er een lid bij zit dat een potentiële kandidaat is voor het selectieteam turnen. Dit zal doorgegeven worden aan de leid(st)er van het selectieteam, welke persoonlijk contact zal opnemen met het lid om diegene uit te nodigen voor het volgen van proeflessen.
Locatie: sporthal de Mossendam
Tijd: maandag 16:30 - 19:00 uur
vrijdag 16:00 - 19:00 uur

Leiding: Regina Bruggeman

Voor meer informatie kun je mailen naar:
regina.excelsiorgoor@hotmail.com